article-2297921-18DA1FC2000005DC-461_634x412

Usran posao

By in uncategorized on 30/04/2014

Imaš krasan posao, završio si visoke škole, još ako su ti roditelji nabarutirani, pa si išao na Vern, pa znaš i razlomke… samo nebo ti je granica. Pet ili šest dana u tjednu dolaziš na posao, fin posao, u uredu, voditelj si nemam pojma čega, marketing odjela na primjer – senior marketing manager. Sve si ono što si sanjao dok si se spuštao niz tobogan i igrao u pijesku. Divno. Ima samo jedan problem – posao ti je u totalnom qurcu. Šef ti je psihički bolesnik i maltretira te svaki dan. Cijeli dan. Radiš od 9 do 29. Radno okruženje je kao da radiš u vrhu neke političke stranke – kalkulacije, borbe za pozicije, paziš s kim što pričaš. Drage ljude vidiš samo na blagdane a i onda bi radije bio negdje dalje – sam i odmorio. Gore ne može – jel? A sad si zamislite da radite u govnima. Doslovce. Tri puta tjedno ulazite u tuđa govna. Doslovce. Ronite u govnima, i pri tom ste sretni jer radite što volite, spojili ste hobi i posao (pri tom ste imali sreču da niste gadljivi). To je pošlo za rukom Juliju Cesar Cu Camera koji već trideset godina radi kao ronilac u kanalizaciji u Mexico City. Do sada je u karijeri uronio preko 1400 puta.

Mexico City se nalazi na vrlo trusnom terenu i u posljednjih sto godina je potonio čak devet metara (Venecija za koju svi znamo da tone je u istom periodu potonila manje od dvadeset centimetara). Neki dijelovi su potonili više, a neki manje. Ulice i kanalizacija su im zbog toga vijugave, pa kanalizacija ne može otjecati pogonjena silom gravitacijom, već na nekoliko mijesta u gradu postoje pumpe koje prepumpavaju fekalije.

izvor: http://bit.ly/Zbb2RK#sthash.ngMtXxWL.dpuf

 

Mexico City ima 22.000.000 stanovnika (niti ne pokušavajte zamisliti koliko je to fekalija) koji u tu kanalizaciju bacaju što god im padne na pamet, zbog čega se velike pumpe zaglavljuju. Tu na scenu uskače (doslovce) Julije Cesar Cu Camera kojemu u opisu posla stoji da odštopava te pumpe i ostalih 13.000km kanalizacije.

article-2297921-18DA127D000005DC-153_634x448

reuters.com

Nevjerovatnu zbirku predmeta je kaže izvadio iz tih cijevi, a među nesvakidašnje spadaju truplo konja i automobil.

Julio živi sretno sa svojim obitelji od plače od 480$ (oko 3000kn) i trenutno obučava svoja dva nasljednika, jer uskoro ide u mirovinu. E pa svaka ti čast Julio, želimo ti sretnu mirovinu – zaslužio si! A vi upišite tečaj za ronioca.

reuters.com

reuters.com

reuters.com

reuters.com

reuters.com

reuters.com

 

 

Comments are closed.